Hello...
Sem nova tukaj.
Sem Biba, stara 36let. Ukvarjam se s pisanjem člankov za razne revije in časopise. Od nekdaj, pa si želim prevajati...karkoli...najraje pa bi prevajala filme, dokumentarce...ker me včasih resnično razjezi, kaj si nekateri dovolijo. Mislim, da je v Sloveniji ogromno dobro govorečih in dobro razumečih anglofilov, izobraženih in tistih zgolj zaljubljenih v angleški jezik, tako da se lahko kvaliteta prevodov dviga in ne obratno. Nekateri kiksi so dejansko brez opravičila. Drugače pa se preprosto divim tistim, ki to počnejo redno vsak dan, saj je tovrstno delo res zahtevno. Jaz včasih kakšne podnapise vržem na podnapisi.com, prevajam video zapise (tudi z You.tub-a) za lokalni Rdeči Križ- predvsem tiste izobraževalne sorte, prevajam besedila oz.tekste za študente, prijateljici sem pomagala pri prevodu deklaracij in navodil za uporabo...ma nema da nema.
Milenko, jaz pa živim blizu Italije in lahko rečem, da razumem fascinacijo ljudi s to državo--- je res nekaj posebnega.
Drugače pa padam na staro muziko, iskanje samega sebe, sprehode v naravo in stand-up komike. Evo, to bi bilo to od mene... Ne morem se ravno pohvaliti, da sem kratka...v pisanju mislim...